Επιστολές Ασθενών

bullet

«Με την επιστολή μου αυτή θέλω να ευχαριστήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου το Ίδρυμα για τη συμπαράσταση, το ενδιαφέρον, τη δυνατότητα να ελπίζω για ζωή, την ελπίδα ότι θα κερδίσω τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Είμαι συνταξιούχος εν αναμονή. Δηλαδή χωρίς μισθό και χωρίς σύνταξη μέχρι να εκδοθεί. Με τα ελάχιστα χρήματα που έχω προσπαθώ να ζήσω και να σπουδάσω την κόρη μου. Μέσα σ’ όλο αυτό το οικονομικό αδιέξοδο ανακαλύπτω πως έχω καρκίνο στον αριστερό μου μαστό. Δεν ήξερα που να στραφώ, τι να κάνω, που να πάω. Χρήματα δεν υπήρχαν, οι παροχές του κράτους ανύπαρκτες. […] Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής μου η αντιμετώπιση όλων, προσωπικού διοίκησης, νοσηλευτές, νοσοκόμες, βοηθοί, ήταν άριστη. Όλοι ήταν συνεχώς δίπλα μου για τυχόν πρόβλημα ή ανάγκη. Τους ευχαριστώ όλους. Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό… γιατί χωρίς αυτόν τα προηγούμενα δεν θα είχαν αξία. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και την ελπίδα που δίνουν στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Θα προσεύχομαι για σας και τους συνεργάτες σας. Ευχαριστώ πολύ.»

 (15 Μαϊου 2013)

«Θα ήθελα να μπορούσα να εκφράσω τα αισθήματά μου που πυροδότησε η ευγενική και γενναιόδωρη κίνησή σας. Γιαυτό θα σας πω ένα απλό, κοινό μα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και ευχές, να έχετε υγεία και την δύναμη να εκφράζετε με τον ίδιο τρόπο που γρήγορα και άμεσα το κάνατε για εμένα την αγάπη, την ανθρωπιά και τα πλούσια αισθήματά σας και για άλλλους ανθρώπους.»

(8 Νοεμβρίου 2012)

«Τα συναισθήματά μου είναι τόσο έντονα και μπερδεμένα. Έχω ζήσει αυτούς τους δέκα μήνες τόσα πράγματα που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Ένας όγκος που εμφανίστηκε ξαφνικά και άλλαξε τόσο πολύ τη ζωή μου αλλά και τη ζωή του συζύγου μου και των παιδιών μου. Ξαφνικά τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου βρεθήκαμε να ζούμε μία κατάσταση δύσκολη και επώδυνη. Προς μεγάλη μου έκπληξη βρέθηκαν δίπλα μου άνθρωποι άγνωστοι για μένα, οι οποίοι με βοήθησαν όχι μόνο ψυχολογικά αλλά κυρίως οικονομικά. Με βοήθησαν να έχω την καλύτερη περίθαλψη που θα μπορούσα να φανταστώ. Ένα νοσοκομείο που ποτέ δεν θα είχα τη δυνατότητα να πληρώσω για να νοσηλευθώ. Ένα δωμάτιο το οποίο ήταν σαν όαση για εμένα όταν βγήκα από το χειρουργείο. Ένιωσα ανακούφιση όταν ξάπλωσα στο κρεβάτι και συνειδητοποίησα ότι θα ήμουν μόνη στο δωμάτιο χωρίς κάποιον άλλο ασθενή δίπλα μου. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί στη σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις καλούς γιατρούς με ανθρωπιά και ευαισθησία για τον συνάνθρωπο. Ευτυχώς εγώ στάθηκα πολύ τυχερή γιατί βρέθηκε δίπλα μου ένας γιατρός που με στήριξε από την πρώτη στιγμή και ακόμα και τώρα συνεχίζει να με στηρίζει. Ήταν δίπλα μου σε κάθε στιγμή που τον χρειαζόμουν χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα. Δώσαμε μία πολύ σοβαρή μάχη μέσα στο χειρουργείο και βγήκαμε νικητές. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά και χαίρομαι που είναι δίπλα μου και παλεύουμε μαζί. Είναι ένας εξαίρετος γιατρός και πάνω απ’όλα ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να τον ευχαριστήσω είναι να συνεχίσω να πολεμάω με όλες μου τις δυνάμεις για να βγω νικήτρια από τη μάχη αυτή, η οποία συνεχίζεται. Θέλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που πλαισιώνουν «Το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού». Ξέρω ότι ίσως δεν θα τους συναντήσω ποτέ για να τους ευχαριστήσω προσωπικά και αλήθεια δεν βρίσκω λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματά μου γι’αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους θεωρώ σωτήρες μου. Εύχομαι ο Θεός να τους έχει καλά και να συνεχίζουν να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.»

(18 Ιουλίου 2011)

«Είμαι μία φτωχή και άνεργη μητέρα ενός μικρού 10 χρονου κοριτσιού. Είχα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε οπωσδήποτε να εισαχθώ το συντομότερο σε νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως για μένα αυτό ήταν αδύνατον γιατί βρίσκομαι σε πολύ άθλια οικονομική κατάσταση. Χάρη όμως σε εσάς κατάφερα να νοσηλευτώ σε μία από τις καλύτερες κλινικές, με πολύ καλό νοσηλευτικό προσωπικό και βέβαια πάνω απ’όλα να έχω δίπλα μου τον εξαίρετο γιατρό μου… Σας ευχαριστώ πολύ που αναλάβατε όλα τα έξοδα της νοσηλείας μου και με βοηθήσατε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της υγείας μου. Ενώ είχα χάσει κάθε ελπίδα βρεθήκατε εσείς χωρίς να σας γνωρίζω και να με γνωρίζετε και μου ανοίξατε την αγκαλιά σας, μου δείξατε ανθρωπιά και μου δώσατε πάλι ελπίδα για ζωή. Βρεθήκατε κοντά μου στην πιό δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου ανοίξατε την αγκαλιά σας τη στιγμή που το ίδιο μου το κράτος δεν μου έδειχνε την παραμικρή κατανόηση και αγάπη. Ήμουν πολύ απελπισμένη αφού ούτε τα απαραίτητα δεν μπορούσε να μου προσφέρει. Έστω ένα βιβλιάριο της πρόνοιας που τόσο πολύ είχα παρακαλέσει. Ενώ εσείς με έχετε συγκινήσει πάρα πολύ γιατί από την πρώτη κιόλας μέρα, μόλις μάθατε για το πρόβλημά μου και χωρίς πολλές διατυπώσεις, ασχοληθήκατε μαζί μου. Φροντίσατε να γίνουν όλα σύμφωνα με τα σύγχρονα εξεταστικά δεδομένα. Συγκεκριμένα έγινε η προεγχειρητική διαδικασία και η μελέτη του είδους του όγκου, μετά τη βιοψία με το πιστόλι, στο μικροσκόπιο πριν από το χειρουργείο. Στη συνέχεια έγιναν οι αξονικές τομογραφίες, η μαγνητική τομογραφία των μαστών, το σπινθηρογράφημα οστών και η ανάλυση του DNA. Μέσα στο νοσοκομείο πραγματικά ένοιωσα τόσο καλά και αντιμετωπίστηκα σαν πολίτης πρώτης κατηγορίας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον γιατρό μου, που από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντηθήκαμε κατάλαβα ότι είχα δίπλα μου έναν θαυμάσιο, εξαίρετο όχι μόνο γιατρό αλλά και άνθρωπο. Γι’αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο μπορώ να μιλάω και να γράφω ατέλειωτες ώρες. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ μέχρι που ζω. Θέλω πάλι να τον ευχαριστήσω για την τόσο προσεγμένη και πετυχημένη επέμβαση που έκανε στο στήθος μου και που δεν ένοιωσα κανένα μα κανένα πραγματικά πόνο. Καθημερινά παρακαλώ τον Θεό να τον έχει καλά, γιατί τέτοιοι άνθρωποι δυστυχώς είναι πολλοί λίγοι. Εύχομαι ο Θεός να σας έχει όλους καλά ώστε να μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια και σε άλλους ανθρώπους που σας έχουν ανάκη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.»

(4 Ιουνίου 2011)

«Το δικαίωμα στην υγεία φάνταζε τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση αδύνατο, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες που περνώ μου στερούσαν την προσπάθεια μιας ζωής γεμάτης όνειρα. Όπως και τόσες άλλες γυναίκες έτσι και εγώ βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα στο δεξιό μαστό. Ανεξάρτητα από το αν είναι ξεπεράσιμο ή όχι ο πανικός είναι αναπόφευκτος, όχι μόνο γι’ αυτά που θα έρθουν αν έρθουν, αλλά και γι’ αυτά που δεν μπορείς να κάνεις εφόσον γνωρίζεις ότι οικονομικά τουλάχιστον δυσκολεύεσαι. Τελικά θεωρώ ότι μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα το Ίδρυμα και τους ανθρώπους του που τόσο απλά άνοιξαν τις αγκαλιές τους και με έκαναν να αισθανθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι και ελπίδα σ’ αυτή τη ζωή. Έτσι αρωγός στην προσπάθεια επιβίωσής μου ήσασταν εσείς και μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νοιώσω που καλύψατε οικονομικά το χειρουργείο και όλες τις εξετάσεις μου. Σας ευχαριστώ όχι μόνο για την οικονομική υποστήριξη αλλά και την ψυχική υποστήριξη, που με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν άγγελοι στη γη. Για μένα οι άγγελοι είστε εσείς και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Εύχομαι να είστε καλά να συνεχίσετε το έργο σας και να βοηθήσετε γυναίκες που το έχουν ανάγκη.»

(28 Ιανουαρίου 2011)

«Το Ίδρυμά σας δεν είναι μόνο ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. Είναι Ίδρυμα ΑΓΑΠΗΣ- ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ για τους οικονομικά αδύνατους ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον καρκίνο. Στην περίπτωσή μου αυτό απεδείχθη περίτρανα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το μέγεθος της προσφοράς. Το ΙΔΡΥΜΑ:  Καλύπτοντας την κλινική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψή μου ένιωσα ότι εμείς δεν είμαστε άνθρωποι κατώτερου Θεού. Ας μη μας φροντίζει στον πόνο μας με αξιοπρέπεια η πολιτεία – οι πολιτικοί – οι αρχές. Μας φροντίζει η κοινωνία μέσα από την ουσιαστική προσφορά του Ιδρύματός σας. Ας είστε όλοι καλά και ευλογημένοι. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ: Νιώθω ότι μέσα στην ατυχία μου στην περίπτωση του γιατρού… κέρδισα τον πρώτο αριθμό του λαχείου (στο Βόλο οι γιατροί μου είπαν είναι δύσκολα) είχα δίπλα μου ένα ταγμένο μαχητή κατά του εχθρού του καρκίνου. Για μένα αντιπροσωπεύει την ολοκληρωμένη εκτέλεση των όρων του όρκου του Ιπποκράτη. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:  Άριστα όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, το ακούραστο και ευχάριστο προσωπικό, το άνετο δωμάτιο, η περιποίηση με έκαναν να ξεχνάω το πρόβλημά μου. Και αυτό χάριν στην εποπτεία του γιατρού και της προσφοράς του Ιδρύματός σας. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ: Από φτωχή οικογένεια […]. Τα εισοδήματά μας μικρά, τώρα με βρήκε και μένα ο καρκίνος του μαστού. Θα το παλέψω και αυτό όπως πάλεψα μία ζωή. Δεν νιώθω όμως μόνη, σας νιώθω δίπλα μου και με τον αναντικατάστατο γιατρό μου θα τον νικήσουμε όλοι μαζί.»

(30 Νοεμβρίου 2010)

«Απευθύνθηκα σ’ εσάς γιατί είμαι μία διαζευγμένη και μη εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα. Σπουδάζω και έχω την αποκλειστική φροντίδα μίας κόρης φοιτήτριας στη Μαθηματική Σχολή και επίσης συντηρώ τη χήρα υπερήλικη μητέρα μου. Αυτά σας τα αναφέρω όχι για απλή δικαιολογία επειδή δεν εργάζομαι, αλλά επειδή πράγματι υπάρχει τεράστια δυσκολία ευρέσεως εργασίας, ιδίως στην ηλικία των 54 ετών και ειδικά την εποχή αυτή της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Εν μέσω όλων αυτών των δύσκολων καταστάσεων συνέβη και η περιπέτειά μου αυτή με τον καρκίνο του δεξιού μαστού. Μάλιστα είχα την ατυχία παρ’ ότι έκανα συνεχή έλεγχο με μαστογραφίες, λόγω κακών διαγνώσεων το πρόβλημα δεν αναγνωρίσθηκε έγκαιρα ως όφειλε, παρ’ ότι ψηλαφούσα το ογκίδιο και είχα βεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό με καθησύχαζαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δια καλήν μου τύχη απευθύνθηκα εις το Ίδρυμά σας και ο γιατρός… διέγνωσε αμέσως τον όγκο. Χωρίς χρονοτριβή έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονικές, σπινθηρογράφημα οστών, μαγνητικές) και υπεβλήθην άμεσα εις την χειρουργικήν επέμβαση. Τώρα που νοιώθω ότι είμαι έτοιμη και δυνατή να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα της αρρώστιας μου με επιτυχία, θέλω να ευχηθώ ότι και άλλες γυναίκες που είναι στην ίδια κατάσταση μ’ εμένα θα τύχουν ανάλογης φροντίδας και υποστήριξης από το Ίδρυμα.»

(15 Μαΐου 2010)

«Ονομάζομαι… και αντιμετωπίζω πρόβλημα οικονομικό. Με βγάλατε από ένα αδιέξοδο, που δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω, και παίρνοντας τηλέφωνο κατάλαβα ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι με Α κεφαλαίο, που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω και θέλω μέσα από την καρδιά μου ο Θεός να σας έχει καλά και να συνεχίσετε το έργο που κάνετε.»

(13 Ιανουαρίου 2011)

«Επιθυμώ να εκφράσω τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη στο ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ για την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόβλημά μου. Είμαι ένας νέος άνθρωπος 26 ετών, πολύ περιορισμένων οικονομικών εισοδημάτων, που μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας και της ανασφάλειας της επαγγελματικής μου αποκατάστασης μου έτυχε και το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Μέσα στον πανικό μου όλα μου φάνηκαν ανυπέρβλητα. Όμως από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα με το Ίδρυμα ένοιωσα ανθρωπιά και εμπιστοσύνη. Σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθήσατε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της υγείας μου τόσο άμεσα και με αξιοπρέπεια.»

(28 Ιουνίου 2008)

«Όταν σας τηλεφώνησα και ζήτησα τη βοήθειά σας, λόγω της μεγάλης αγωνίας μου, αμέσως μου συμπαρασταθήκατε και δεν έχω λόγο να σας ευχαριστήσω. Ήρθα στην Ελλάδα από τη Γεωργία πριν από έξι χρόνια και σήμερα ένοιωσα πραγματική ζεστασιά και ανθρωπιά.»

(17 Μαρτίου 2008)

«Πριν βρεθώ σε σας είχα αντιμετωπιστεί και λόγω καταγωγής και λόγω φτώχειας αδιάφορα έως εχθρικά, όπου και αν είχα αποτανθεί. Σε σας θυμήθηκα τι θα πει ανθρωπιά και αγάπη στον άνθρωπο. Βρήκα πραγματική ηθική και υλική στήριξη και θα το φωνάζω όσο ζω και όπου βρίσκομαι, γιατί ανήκετε σε μια σπάνια κατηγορία που είχα ξεχάσει τον τελευταίο καιρό πως υπάρχει: αυτή των ανθρώπων με καρδιά και ψυχή.»

(9 Ιουλίου 2010)

«Πριν από πέντα μήνες περίπου ψηλαφίζοντας το στήθος μου ανακάλυψα ότι υπάρχει ένα πολύ μικρό εξόγκωμα. Δυστυχώς όμως  δεν του έδωσα σημασία και δεν πήγα να το κοιτάξω άμεσα […]. Το κόστος της επέμβασης ήταν αρκετά μεγάλο […]. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ και ο σύζυγός μου δεν εργαζόμαστε τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν έχουμε εισόδημα. Μέσα στην απογοήτευσή μου και για καλή μου τύχη κάποιος γνωστός ανέφερε ότι υπάρχει αυτό το Ίδρυμα. Αμέσως πήραμε τηλέφωνο και η αντιμετώπιση των ανθρώπων του Ιδρύματος ήταν άμεση και πολύ ευαισθητοποιημένη . Μετά από αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία κανονίσαμε συνάντηση με τον γιατρό να γνωριστούμε. Όμως αυτή η πρώτη συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία μου. Δυστυχώς δεν είχα τη δύναμη και τη θέληση να συναντηθώ μαζί του, αφού όλες αυτές τις ημέρες είχα απογοητευθεί με την αντιμετώπιση του γιατρού και του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόμουν. Πίστευα ότι θα με αντιμετωπίσει με την ίδια αδιαφορία. Όταν ο σύζυγός μου με την κόρη μου γύρισαν στο σπίτι και είδα πόσο ενθουσιασμένοι ήταν με τη γνωριμία αυτή αποφάσισα να πάω την επόμενη μέρα. Πραγματικά από την ημέρα που έκανα τη μαστογραφία ήταν η πρώτη φορά που κάποιος άνθρωπος μου εξήγησε τι πιθανώς να έχω και όλες τις πιθανές εκδοχές της εξέλιξης της ασθένειας. Η ειλικρίνεια που έδειξε ο γιατρός, η κατανόηση της ασθένειας (λόγω της άγνοιας) και η ψυχολογική στήριξη που μου παρείχε μέσα σε λίγες στιγμές ήταν σαν ανάσταση για μένα. Πρώτη φορά γνωρίζω κάποιον που πρώτα είναι άνθρωπος και μετά γιατρός. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλα τα μέλη του Ιδρύματος για την ευαισθησία που επέδειξαν και την άμεση ανταπόκριση για την αντιμετώπιση του προβλήματός μου. Χαίρομαι ειλικρινά για την ύπαρξη αυτού του Ιδρύματος το οποίο δεν σώζει μόνο ζωές αλλά και ψυχές χωρίς να αποσκοπεί σε ανταλλάγματα. Σας ευχαριστώ όλους για την ψυχολογική, ιατρική, θεραπευτική στήριξη, όσο και για την οικονομική βοήθεια που μου παρέχεται. Εύχομαι ειλικρινά το Ίδρυμα να συνεχίσει το έργο του και να σώσει και άλλες ζωές.»

(8 Δεκεμβρίου 2010)

«Σας γράφω με το χειρουργημένο μου δεξί χέρι για να σας ευχαριστήσω και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράσταση και στήριξη του Ιδρύματος που ανέλαβε όλα τα έξοδα της νοσηλείας μου.»

(15 Μαΐου 2010) 

«Είχα την ατυχία να με κτυπήσει ο καρκίνος του μαστού αλλά και την τύχη να έχω την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράστασή σας στην περιπέτεια της υγείας μου. Σας εκφράζω τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη που αναλάβατε εξ ολοκλήρου το κόστος της νοσηλείας μου, αφού η οικονομική μου κατάσταση είναι πενιχρή. Από γνωστούς μου άκουγα πόσο ταλαιπωρήθηκαν μετά από ένα τέτοιο δύσκολο χειρουργείο, εγώ όμως δεν πόνεσα καθόλου και έχω αναλάβει πλήρως όλες μου τις φυσικές δραστηριότητες σαν να μην έχω χειρουργηθεί.»

(28 Σεπτεμβρίου 2007)

 «Είμαι 27 ετών και μητέρα δύο παιδιών. Σας ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου που αναλάβατε όλα τα έξοδα που απαιτήθηκαν αρχικά για τη διάγνωση του προβλήματός μου και στη συνέχεια για τη χειρουργική του αντιμετώπιση. Τα οικονομικά μας εισοδήματα είναι πολύ λίγα, ειδικά μάλιστα αυτή την περίοδο των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Χρειάστηκε να χειρουργηθώ και στους δύο μαστούς και παρότι ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο δεν πόνεσα καθόλου, είχα πολύ καλή αντιμετώπιση, μου φέρθηκαν όλοι σαν πολίτη πρώτης κατηγορίας. Σας ευγνωμονώ για ότι κάνατε για μένα και κυρίως για την άμεση ανταπόκρισή σας, τη ζεστασιά που μου δείξατε και την αξιοπρέπεια που με κάνατε να νιώσω. Σας ευχαριστώ ειλικρινά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.»

(29 Νοεμβρίου 2010)

«Σας ευγνωμονώ από τα βάθη της ψυχής μου για την ηθική και υλική συμπαράστασή σας από την πρώτη στιγμή που ζήτησα τη βοήθειά σας. Αυτή την περίοδο της ζωής μου ήταν πολύτιμη η συνδρομή σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο στήθος μου, αφού είμαι άνεργη και ανασφάλιστη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και η οικονομική μου κατάσταση είναι πενιχρή. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, που με βοήθησε να ξεπεράσω ανώδυνα τη δυσάρεστη εμπειρία με το πρόβλημα της υγείας μου.»

(30 Ιουνίου 2008)

«Είμαι μία γυναίκα εξήντα τριών ετών, που μου έτυχε να βρεθώ αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού. Είχα μία πολύ καλή περίθαλψη χάρη σε σας, που βοήθησε, εκτός των άλλων, σε μεγάλο βαθμό και την ψυχολογία. Καταλαβαίνετε ότι για έναν συνταξιούχο του Ι.Κ.Α. που είναι ο άνδρας μου δεν υπήρχε δυνατότητα ανταπόκρισης για τέτοιου είδους περίθαλψη.»

(1 Φεβρουαρίου 2009)

«Όλα άλλωστε έγιναν τόσο γρήγορα για μένα κι ας ήταν ένας παραμελημένος καρκίνος, πράγμα το οποίο με πλήγωσε περισσότερο και από το άκουσμα ότι έχω καρκίνο. Διότι ποτέ δεν παρέλειψα να κάνω τις προγραμματισμένες μου εξετάσεις, έτσι όπως τουλάχιστον μου είχαν ορίσει οι μέχρι πρότινος γιατροί μου.»

(19 Μαρτίου 2010)

«Ευχαριστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου που στην πιo δύσκολη ώρα της ζωής μου μου συμπαραστέκεστε και μου δίνετε ελπίδα ζωής και αξιοπρέπεια.»

(15 Μαΐου 2010)

«Θέλω να εκφράσω με ειλικρινή αισθήματα τις θερμές ευχαριστίες μου για την άμεση ανταπόκριση του Ιδρύματος στην έκκλησή μου για έλεγχο και ενημέρωση πάνω στο πρόβλημα που έχω στο στήθος μου. Είμαι νοσηλεύτρια…»

(11 Δεκεμβρίου 2008)

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε για μένα και για όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στη θέση μου. Δεν ξέρω με ποιό τρόπο θα μπορούσα να αποτυπώσω στο χαρτί τα όσα αισθάνομαι και νοιώθω. Η ελπίδα πλημμυρίζει την ψυχή μου από το έργο και την προσφορά σας και μου δίνετε τη δύναμη να παλέψω.» 

(20 Νοεμβρίου 2009)

 «Νοιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη και πολύτιμη οικονομική σας βοήθεια, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της νοσηλείας μου.Τα μηνιαία έσοδά μας είναι ικανά για την κάλυψη μόνο των βασικών αναγκών της οικογένειας. Πως να μην αντηχήσει στα αυτιά μου σαν μελωδία η ανακοίνωση λίγες μέρες αργότερα ότι τα έξοδα της νοσηλείας μου θα τα καλύψει το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού; Την ύπαρξη του Ιδρύματος είχα πληροφορηθεί λίγες μέρες νωρίτερα, όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τη νόσο του καρκίνου του μαστού στο διαδίκτυο και ενημερώθηκα για την πολύτιμη δράση του. Είχα δίπλα μου τον καλύτερο γιατρό που θα μπορούσα να έχω για την περίπτωσή μου και τα έξοδα της νοσηλείας μου καλυμμένα από εσάς. Πως να μην αντιμετωπίσω με τόσο θάρρος το χειρουργείο; Ο Θεός με είχε βοηθήσει τόσο πολύ και μου τα είχε προσφέρει όλα απλόχερα. Τελικά το χειρουργείο έχοντας δίπλα μου το γιατρό μου ήταν περίπατος για εμένα. Δεν πόνεσα καθόλου και σήμερα μία εβδομάδα μετά, σπίτι μου πιά, νοιώθω πολύ δυνατή τόσο να συνεχίσω τις θεραπείες μου, όσο και να βοηθήσω και εγώ με όποιο τρόπο μπορώ στη στήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και αν είναι δυνατό στην εξάλειψη της νόσου.»

(18 Μαρτίου 2010)

Χάριν του Ιδρύματος εγώ σήμερα βλέπω τη ζωή να μου χαμογελάει και πάλι. Είμαι 56 ετών, διαζευγμένη, με μία κόρη και εργάζομαι σαν καθαρίστρια. Έπρεπε να χειρουργηθώ στο δεξιό μου μαστό (όγκος 4 εκατοστών). Έχοντας ακούσει και διαβάσει για το Ίδρυμα και μη έχοντας οικονομικούς πόρους απελπισμένη απευθύνθηκα σ’αυτό. Το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε αμέσως και με έθεσαν στην διάθεση του γιατρού… Η επιστημονική κατάρτιση και η συμπεριφορά του ήταν πολύ διαφορετική και ανθρώπινη. Ξεχώριζε κατά πολύ από τις μέχρι τώρα προηγούμενες συμπεριφορές άλλων γιατρών που γνώρισα μιάς και έχω κάνει ήδη δύο ακόμη βαριά χειρουργεία. Με χειρούργησε χωρίς να πονέσω και ένοιωσα από την πρώτη στιγμή μέχρι που έφυγα λες και ήμουν σε μεγάλο Νοσοκομείο της Αγγλίας ή της Αμερικής. Χάριν του Ιδρύματος στο νοσοκομείο με αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό κάνοντάς με να νοιώσω πολίτης πρώτης κατηγορίας. Νοιώθει κανείς πολύ αδύναμος και μόνος όταν δεν έχει την οικονομική άνεση να επιλέξει το καλύτερο δυνατό γι αυτόν. Εσείς με κάνατε να νοιώσω το ακριβώς αντίθετο. Τελειώνοντας και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, ήσασταν για μένα ένας άγγελος που στην πιό δύσκολη στιγμή της ζωής μου μου χαρίσατε την ελπίδα για ζωή.»

(28 Ιουλίου 2010)