Η διεθνής ηθοποιός Jane Birkin επίσημη προσκεκλημένη του Ιδρύματος

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η ηθοποιός Jane Birkin, επίσημη προσκεκλημένη του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, παρουσίασε την αυτοβιογραφική της ταινία “Boxes” σε avant premiere, στα πλαίσια του 13ου Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας». Ακολούθησε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Intercontinental, όπου η Jane Birkin, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του BCA Fund, τραγούδησε γνωστές της επιτυχίες.

Η Jane Birkin, ηθοποιός, τραγουδίστρια (με σφραγίδα τo τραγούδι Je t’ Aime… moi non plus του Γάλλου συνθέτη Serge Gainsbourg), μουσικός με επιτυχίες που διανύουν σαράντα χρόνια,εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας και ιέρεια δημιουργών από τον Γάλλο σκηνοθέτη Jacques Rivette και τον Bryan Ferry, μέχρι τους Portishead, Placebo, Franz Ferdinand, Jimmy Rowles, Goran Bregovic και Rufus Wainwright, γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και παντρεύτηκε τον συνθέτη John Barry και τον μουσικό Serge Gainsbourg, από τους οποίους απέκτησε τις δύο κόρες της, τη φωτογράφο Κate Barry και την ηθοποιό Charlotte Gainsbourg. Σήμερα είναι η σύντροφος του σκηνοθέτη Jacques Doillon, πατέρα της τρίτης κόρης της, Lou Doillon. Η Jane Birkin έχει πρωταγωνιστήσει σε 80 ταινίες και τηλεταινίες, όπως στην ταινία «Blowup» του Αntonioni, με την οποία ξεκίνησε την καριέρα της (1966), «The Swimming Pool» του Jacques Deray (1969) που πρόσφατα προβλήθηκε σε επανέκδοση στη χώρα μας, «Death on the Nile» (1978) και «Evil Under the Sun» (1982), ως βασική ύποπτος της Αgatha Christie, «La Belle Noiseuse» (1991) του Jacques Rivette και «On Connait la Chanson» (1997), τη μεγάλη επιτυχία του Alain Resnais. Εχει επίσης συμμετάσχει σε 13 soundtracks κι έχει τραγουδήσει σε πολλές χώρες του κόσμου τραγούδια άλλων δημιουργών, αλλά και δικές της συνθέσεις. Τιμήθηκε το 1992 με το βραβείο Victoires de la Musique, ως γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στη Γαλλία. Πέραν από τις διακρίσεις της στους χώρους της υποκριτικής και της μουσικής, έχει σημαδέψει και το χώρο της μόδας: Η διάσημη τσάντα του οίκου Hermes, με το όνομα «the Birkin bag», έχει γίνει κλασικό αξεσουάρ.

Η Jane Birkin, πολυτάλαντη δημιουργός και γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες και ισχυρή πολιτική άποψη, τιμηθείσα στην Αγγλία με ΟΒΕ (Οfficer of the Order of the British Empire) και στη Γαλλία με Οrdre National du Merite για την προσφορά της στην υποκριτική τέχνη, είναι πρέσβειρα του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ».