Το Ίδρυμα

Εισαγωγή

To ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (BREAST CANCER ACTION FUND), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει σκοπό ανθρωπιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό και προσπαθεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Ο φορέας έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός

Κύριοι στόχοι για το ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ είναι:

  • η ανάληψη της δαπάνης του διαγνωστικού ελέγχου και της ολοκληρωμένης θεραπείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού ασθενών περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, οι οποίοι δεν δύναται να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος
  • η δημιουργία πρότυπων Μονάδων Μαστού ή η ενίσχυση υπαρχόντων με υλικοτεχνική υποδομή
  • η χορήγηση υποτροφιών και βραβείων
  • η οικονομική ενίσχυση ερευνητικών πρωτοκόλλων
  • η διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων και συνεδρίων, η παραγωγή ψηφιακών επικοινωνιακών «οχημάτων» και η έκδοση συγγραμμάτων και άλλου έντυπου υλικού, με στόχο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί.
Ασπασία Λεβέντη
Πρόεδρος

Μελεάγρου & Β. Κωνσταντίνου 25, 10674 Αθήνα
Ηρώδου Αττικού 25-27, 10674 Αθήνα
Τηλ. 210-7210883, e-mail: info@bcactionfund.org, http://bcactionfund.org/

Ιστορία

Στις 11 Ιουνίου 2007 διοργανώθηκε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Ιntercontinental, με σκοπό την επίσημη παρουσίαση των στόχων του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, o αγγλικός τίτλος του οποίου είναι BREAST CANCER ACTION FUND (BCA fund). Ο λογότυπος του BCA FUND φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό Κώστα Βαρώτσο. Την εκδήλωση προλόγισε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλος.

To «ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει σκοπό ανθρωπιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό και προσπαθεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Ο φορέας μας έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Πρόεδρος στο ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (BREAST CANCER ACTION FUND) είναι η κα Ασπασία Λεβέντη

Patrons

Franco Zeffirelli ( Χαιρετισμός του Franco Zeffirelli |  Φωτογραφία του Franco Zeffirelli )

Goodwill Ambassadors

Salvatore Adamo ( Χαιρετισμός του Salvatore Adamo )

Christophe   ( Χαιρετισμός του Christophe)

Jane Birkin

KITARO